Vul hieronder uw emailadres in
om de nieuwsbrief te ontvangen.
verstuur
 

Historie

 
Het begon allemaal in 1926 met de vrienden Aymo Maggi en Franco Mazotti. Zij raceten elke week met de Bugatti en Fraschini tegen de trein naar Milaan.  Een jaar later bedachten de mannen samen met de secretaris van de Regio Automobiel Club d’Italia, Renzo Castagneto en autosportjournalist Giovanni Canestrini,’s werelds zwaarste en meest legendarische straatrace: de MM rally. Duizend mijl non-stop (!) van Brescia naar Rome en weer terug. De voorloper van de huidige MM rally
 

Renzo Castagneto was ook degene die tijdens het uitzetten van de route de rode pijl met witte letters bedacht,  bekend uit het logo van de MM rally. Op 26 maart 1927 klonk het startschot van de eerste editie van de MM rally met in totaal 77 auto’s. Van 1947 tot 1977 werd de race nog een paar keer dunnetjes overgedaan, en pas sinds 1982 wordt de MM rally elk jaar gereden.

Tijdens de 1000 mijl, drie dagen en verschillende etappes, kunnen deelnemers die beschikken over een echte klassieker uit de periode 1927-1957, hun hart ophalen tijdens de legendarische Exclusive Rally, met als start en finish het historische, sfeervolle decor van de stad Brescia.

« terug